Peer Gynt Tours kjører denne sommeren den populære dagsturen til Telemarkskanalen hver onsdag fra 1.juli til 12.august. (foto: Kåre S. Pedersen/mynewsdesk.com)

Peer Gynt Tours kjører denne sommeren den populære dagsturen til Telemarkskanalen hver onsdag fra 1.juli til 12.august. Med buss går turen fra Halden, Fredrikstad og Sarpsborg via Moss, til Telemark og til en av Norges fineste turistattraksjoner: Telemarkskanalen. På turen kan østfoldingene kose seg en sommerdag med venner og familie, mens man opplever vakker natur og imponerende ingeniørkunst. 

Telemarkskanalen ble risset inn i fjellet for godt over 100 år siden, og den forbinder kysten med innlandet ved hjelp av åtte sluseanlegg. Når den sto ferdig i 1892 ble den ute i Europa betegnet som et "åttende underverk". Vi går på kanalbåten på Hogga og reiser gjennom 4 sluseanlegg fra Hogga, til  Vrangfoss, og får med oss en total løftehøyde i slusene på hele 36 meter. 

Når turen på kanalen er over fortsetter bussen til Sandefjord for behagelig overfart med Color Line til Strømstad, og ombord serveres buffetmiddag med drikke. I kveldinga er man tilbake i Østfold, med nye inntrykk og opplevelser.

- Etter ett års opphold er vi glade for igjen å kunne kjøre denne dagsturen som har vært så populær tidligere, sier Steinar Svendsen i Peer Gynt Tours i Østfold i en pressemelding. Det er åpnet opp for bestilling og vi håper selvsagt på like god oppslutning fra Østfold som I tidligere år.