Mats Jacobsson er ansatt som ny administrerende direktør for cruiserederiet Royal Caribbean International Ltd (RCL) i Norden. Jacobsson har lang fartstid fra blant annet flyselskapene Air Berlin og SAS. 

Med mer enn 20 års ledererfaring fra sterke merkevareselskaper innen flybransjen, tiltrer svenske Mats Jacobsson stillingen som nordisk administrerende direktør 8. juni 2015. I sin nye stilling vil han ha overordnet ansvar for merkevarene Royal Caribbean Cruise Line (RCCL), Celebrity Cruises og Azamara Club Cruises i Norden. 

- Jacobssons omfattende erfaring og bakgrunn fra luftfartsbransjen gjør ham veldig godt rustet til å ta RCL videre i Norden. Vi opplever en meget positiv vekst i det nordiske markedet, og med Jacobsson ombord er vi sikre på at vil skal befeste vår posisjon ytterligere i den viktige, nordiske regionen, sier Senior Vice President i RCL Dominic Paul. 

Bakgrunn fra luftfart

Jacobsson har bakgrunn som blant annet Senior Vice President Distribution og Vice President International Sales i Air Berlin, Vice President Network Planning i SAS Airline og Director Marketing and Sales i SAS. I Royal Caribbean International blir han administrerende direktør for den nordiske delen av selskapet. 

- RCL har en unik posisjon som det klart ledende cruiserederiet i Norden, og jeg er ydmyk i forhold til å forvalte det gode grunnlaget som er lagt for videre vekst. Nå gleder jeg meg til å sammen med dyktige kolleger sørge for at stadig flere nordiske passasjerer får unike ferieopplevelser om bord på våre innovative og fantastiske skip, sier Jacobsson. 

Middelhavet vokser spesielt godt

Etterspørselen etter cruiseferier med RCL øker ikke bare i Norge, men i hele Norden og rederiet opplever god vekst i antallet bookinger. 

Med nyåpnede direkteflyvninger til New York og Fort Lauderdale, og nå sist også til St. Juan, vil trolig enda flere seile i Karibien. Denne destinasjonen presterer fremdeles meget bra, og er for mange selve drømmedestinasjonen når det gjelder cruise. 

- Det norske markedet har holdt et stabilt, høyt nivå i flere år og vokser nå videre. I tiden fremover skal vi opprettholde den positive trenden i Norge, og samtidig forsøke å legge til rette for en like positiv utvikling i nabolandene, sier Jacobsson i en pressemelding.