Det er over 140 år siden Grand Hotel åpnet dørene for første gang.  (printscreen Grand Hotel)

Grand hotel har besluttet å stenge Grand Cafe etter mange år med store økonomiske underskudd og etter at alle andre løsninger er grundig vurdert.40 årsverk blir borte når restauranten stenger 1. september 2015.

- Det er trist å måtte stenge. Vi har snudd hver sten for å finne en bærekraftig løsning for videre drift, men underskuddene er så store at vi ikke klarer å regne oss frem til lønnsomhet med noen av de forslagene vi har tatt frem sammen med de ansatte og deres representanter. Jeg vil understreke at vi har hatt en konstruktiv og dialog med de tillitsvalgte selv om vi dessverre ikke kom i mål med en løsning for videre drift”, sier vise president Helge Krogsbøl i Pandox AB, som driver Grand hotel.

Pandox overtok driften av Grand hotel fra Rica 1. mars i år. Hotellet hadde tapt mange penger i mange år. Tallene for 2014 viser et tap på ca. 20 milioner kroner. Ca. 8 millioner av undesrskuddet stammer fra driften av Grand Cafe. Driften av hotellet og restaurantene er siden Pandox overtok vesentlig forbedret, men Grand Cafe driver fremdeles med millionunderskudd og ledelsen ser ingen mulighet til å skape lønnsomhet. Det kan ikke fortsette. Pandox skal investere 150 millioner kroner i oppussing og modernisering av Grand hotel. For å finansiere den storslagne oppussingen må drifen av hotellet gå i pluss.

- Målet er å gjøre Grand hotel til et hotell gjester og ansatte, ja, hele Oslo kan være stolte over. Det vil kreve en stor modernisering av hele hotellet. Tiden er dessverre gått fra Grand cafe. Restauranten har dyktige medarbeidere og mange lojale gjester, men dette har ikke vært nok til å unngå store underskudd. Det er trist, men bare å erkjenne. Når alle forsøkene på å gjenvinne lønnsomhet er uttømt og beslutningen om å stenge er tatt, er det dessverre bare å sørge for en ryddig og god gjennomføring. Det skal vi klare”, sier Krogsbøl i en pressemelding fra hotellet..